Inovacija u Vidima baterijama, pod nazivom "Cold Start", može značajno da utiče na potrošnju vode i energije u vašem domu, hotelu ili kancelariji.

Ljudi su danas navikli da koriste jednoručne baterije za laku kontrolu temperature i protoka vode. Ove baterije se smatraju ekonomičnijim, upravo zbog brzog podešavanja odgovarajuće temperature i protoka. Ovde, vredi podsetiti da je Ideal Standart napravio revoluciju u dizajnu sanitarnih armatura pronalaskom keramičke mešačke glave 1970. Od tada, kompanija je kontinuirano usavršavala mehanizam zatvaranja. Click tehnologija je doprinela većoj uštedi vode. Sada je "Cold Start" tehnologija još izvanredniji korak ka ekonomičnijem korišćenju vrednih resursa kao što su voda i energija.
 
Kako "Cold Start" tehnologiju radi? Položaj ručice odmah iznad izlivne lule je početak i tok počinje uvek sa hladnom vodom. Time se izbegava nepotrebno prosipanje mešane vode. Naknadno pomeranje drške na levo omogućava da se temperatura vode menja i da se greje. Tako ova "pametna" tehnologija sprečava nepotrebnu potrošnju energije, što pomaže smanjenju računa. Tehnologija je ugrađena u kolekciju SevaFlow.